Homepage

Over Luttikholt

Dienstverlening

Onze aanpak

Opdrachten

Profiel

Nieuws

Contact


 


Van Lanschot Bankiers bouwt aan Trusted Advisor

Het maatschappelijke vertrouwen in het bankwezen is door de kredietcrisis sterk gedaald. Van Lanschot Bankiers wilde deze ontwikkeling bespreekbaar maken met personeel en klanten. Onder de noemer ‘De Trusted Advisor’ is in enkele workshops het thema interactief besproken met de private- en business bankers van Van Lanschot. Luttikholt.com heeft samen met Arjan Erkel Advies deze workshops mogen verzorgen.

Aanleiding
De bancaire sector mocht jarenlang steunen op een stabiel en betrouwbaar imago. Na de kredietcrisis is dit sterk gewijzigd. Hoe ga je als bankier met deze enorme verandering om? Als werkgever en werknemer wil je toch trots zijn op dat wat je doet en waar je voor staat. Hoe vertaal je deze trots in de nieuwe ontstane situatie? Van Lanschot Bankiers wil ondanks economische tegenwind voor haar klanten ‘de trusted advisor’ zijn en blijven.

Aanpak
Deze workshops waren onderdeel van een landelijk congres voor managers van Van Lanschot Bankiers gehouden op de Erasmus Universiteit in Rotterdam en het hoofdkantoor in Den Bosch. Ook in het bankwezen krijgen mensen te maken met veranderingen, met de noodzaak patronen te doorbreken. De workshop beantwoordde aan de vragen hoe je kunt omgaan met grote veranderingen en wat je eigen verantwoordelijkheid hierin is. En niet onbelangrijk, hoe voornaam het begrip ‘vertrouwen’ hierbij is. Erkel en Luttikholt laten zien dat vertrouwen de kritische succesfactor is; hoe je vertrouwen wekt en geeft, zowel aan medewerkers als aan de klanten en tegelijk hoe kwetsbaar vertrouwen is.Arjan Erkel vertelt zijn ontvoeringsverhaal op boeiende wijze. 607 dagen opgesloten. Hoe is hij met deze grote veranderingen omgegaan? Hoe heeft hij het vertrouwen van zijn ontvoerders stap voor stap verkregen? Karel Luttikholt maakt als organisatie adviseur de vertaalslag naar het bedrijfsleven, zelfvertrouwen en het verkrijgen van vertrouwen van de klant. Aan de hand van de 5A’ ( Analyse, Acceptatie, Ambitie, Actie en Authenticiteit) werden er vragen en oefeningen behandeld waardoor het thema ‘omgaan met grote veranderingen’ interactief door de deelnemers zelf werd ervaren.

Resultaat
“Deze verrassende workshop was een verfrissende afwisseling van een intensieve bijeenkomst,” aldus Berry van Gool, Kantoordirecteur Tilburg. “Er was direct interactie met de zaal doordat we bij aanvang werden geblinddoekt en zo onze weg moesten vinden naar de ruimte waar de workshop werd gegeven. We werden uit onze comfortzone gehaald en moesten vertrouwen op onszelf en de omgeving.” Er werd ervaren dat het niet prettig is om de situatie niet in de hand te hebben en afhankelijk te zijn van anderen. Het was een indrukwekkende,  leuke en leerzame workshop voor onze business en private bankers. En dat was nu exact de bedoeling.”

www.vanlanschot.nl