Homepage

Over Luttikholt

Dienstverlening

Onze aanpak

Opdrachten

Profiel

Nieuws

Contact

 


Workshop 'De Ontgijzeling'

De markt verandert; hoe verandert u mee?
Op dit moment vinden in de markt enorme veranderingen plaats. Voor veel bedrijven en instellingen heeft dit (grote) gevolgen en moeten ze hun koers en bedrijfsvoering bijsturen. Onze stelling is dat succesvol bijsturen van organisaties alleen lukt als men in staat is ook de mensen binnen de organisatie te laten meeveranderen. Hoe kan u als manager of medewerker, uw doelstellingen en aanpak bijstellen? En belangrijker; hoe zorgt u dat uw medewerkers succesvol meeveranderen? Mensen reageren namelijk nogal verschillend op veranderingen. De één is boos, zit in de weerstand en wijst met name naar de omgeving. De ander is bang of verstart en er komt weinig meer uit zijn/haar vingers. Kortom hoe krijgt u en uw collega’s weer grip op de situatie?

Als één iemand zijn omgeving drastisch heeft zien veranderen dan is het Arjan Erkel. In 2002 werd hij als Country Manager bij Artsen Zonder Grenzen ontvoerd en na 607 dagen gevangenschap weer vrijgelaten. Luttikholt.com en Arjan Erkel Advies hebben de workshop De Ontgijzeling samengesteld die u inzicht geeft over hoe belemmeringen omgezet kunnen worden naar kansen.  Arjan vertelt over zijn ontvoering, zijn omgang met de moslim rebellen, de 20 maanden in een kamertje van 1 bij 2 meter onder de grond en de impact die de ontvoering persoonlijk op hem heeft gehad. Vanuit zijn expertise als interim manager en organisatie adviseur maakt Karel Luttikholt de vertaalslag naar het bedrijfsleven.  Met behulp van het ontvoeringsverhaal wordt duidelijk gemaakt hoe je succesvol kunt bijsturen in moeilijke situaties. In de workshop wordt het ontgijzelingsmodel gekoppeld aan managen in de huidige markt. Veranderen op basis van de 5 A’s,  Analyse, Acceptatie, Ambitie, Actie en Authentiek gedrag. De nadruk in de vertaalslag ligt op leiderschap, te behalen organisatie-doelen en het motiveren van medewerkers. De workshop is vooral interactief met een actieve betrokkenheid van de deelnemers. Het is herkenbaar, praktisch en geeft inzicht in nieuwe kansen en mogelijkheden in de huidige markt.

Zit u als organisatie of als manager in een verandertraject? Merkt u dat uw medewerkers niet altijd even effectief op de veranderingen reageren? Wilt u nieuwe inzichten verkrijgen hoe je kunt bijsturen bij grote veranderingen of moeilijke situaties? Of wilt u graag vernemen hoe Arjan met deze veranderingen is omgegaan? Dan is deze workshop wat voor u of ‘inhouse’ voor uw managementteam of medewerkers. U kunt zich aanmelden voor een open inschrijving op een locatie in Nederland of u kunt zich aanmelden voor een ‘inhouse’ workshop  bij u op locatie. Neem dan contact met ons op en stuur een e-mail naar info@luttikholt.com .

Doelgroepen: Organisaties die in veranderingsproces zitten of deze verwachten
Bedrijven, instellingen, onderwijs, overheid, zorg, management, personeel
Bedrijfsverenigingen, relatiebeheer bijeenkomsten met klanten
Duur: reguliere workshop duurt 3 uur
verkorte workshop duurt 1 tot 1 ½ uur, voor o.a. bedrijfsverenigingen, klantbijeenkomsten
workshop ‘inhouse’ op maat, duur nader in te vullen met opdrachtgever

Enkele reacties van deelnemers van de workshop
•‘Had niet gedacht dat de vergelijking en koppeling tussen het verhaal van Arjan en ons bedrijf zo dicht bij elkaar kon liggen’
•‘Nuttige tips voor mij als leidinggevende hoe we samen met de medewerkers succesvol kunnen veranderen en een positieve/professionele houding naar onze klanten kunnen
creëren en behouden’.
•‘Ik werd me bewust dat het gaat om de focus. Arjan kon dingen, door de druk die op hem stond om te overleven. Ik zal meer mijn verantwoording nemen voor alles wat er gebeurd, met in mijn gedachte respect.’
•‘Het was de eerste keer in al die jaren dat mijn collega ondernemers zo openhartig waren, dat vond ik erg bijzonder. Ook het omzetten van het verhaal naar concrete acties sprak me erg aan, dat doe ik zelf ook graag (lekker praktisch).‘
•‘Indrukwekkende levenservaring gekoppeld aan dagelijks management’


Contactpersoon :

Bedrijfsnaam :

Functie :

Adres :

Postcode + Woonplaats :

Telefoonnummer :

Emailadres :


Graag wil ik meer informatie over het volgende:


Ik wil graag deze workshop ‘incompany’organiseren binnen mijn organisatie
Neem contact met me op.
Ik wil me opgeven voor een open inschrijving
Ik wil graag meer informatie ontvangen over deze bijzondere
en interactieve workshop.
Neem contact met me op.


De workshop ‘De Ontgijzeling geven wij voor bedrijven, organisaties en bedrijfsverenigingen. Mocht u op een bijzondere manier aandacht willen besteden aan veranderingen binnen uw organisatie, dan is deze workshop uitermate geschikt hiervoor. De omgeving verandert enorm voor ondernemers en managers. De centrale vraag die we behandelen is 'Hoe ga je als ondernemer of leidinggevende met de huidige grote veranderingen om?

En bovenal, hoe krijg je je mensen mee in het veranderingsproces?

Het unieke is:
- het boeiende verhaal van Arjan Erkel die 607 dagen ontvoerd is geweest
- de interactie met de deelnemers door veel vragen en korte inspirerende oefeningen
- de leidinggevenden en deelnemers leren van elkaars aanpak (is anders dan ‘bij een ‘lezing’)
- het unieke 5 A (Analyse, Acceptatie, Ambitie, Actie & Authentiek gedrag)  veranderingsmodel dat wordt behandeld is direct toepasbaar.
- de tools die worden aangereikt om een echte doorbraak in duurzaam & succesvol veranderen te bewerkstelligen. Terug naar groei!